Tiana, 1977. Actualment treballo a Catalunya Ràdio. He treballat a l’ARA, RAC1, ACN, El Punt i Ràdio Tiana i he estat Cap de Comunicació del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Soc llicenciat en Comunicació Audiovisual. Des del 2015, professor de Noves Tecnologies aplicades a la Comunicació a la Universitat de Barcelona.

A l’Ara.cat he explorat noves narratives amb projectes com el resum interactiu dels 3 anys de l’ARA –el primer multimèdia d’aquestes característiques a Espanya– o el joc lingüístic Digue’m com parles i et diré d’on ets. Aquí podeu veure tots els interactius de l’ARA. Recentment m’he especialitzat en periodisme de dades. El maig del 2016 vam crear l’Ara Data. El reportatge Per què Catalunya crema va ser seleccionat entre els millors treballs d’investigació del 2016.

RAC1 vaig ser cap d’informatius i editor de l’informatiu 14/15 durant tres anys. Amb 19 anys vaig impulsar la creació i dirigir l’emissora municipal del meu poble. Ràdio Tiana va néixer el 1996. El 2013 vam refundar el projecte: es diu La Local i és un diari multiplataforma. L’any 2000 vaig idear una xarxa social col·laborativa de preguntes i respostes que es deia Astut.com. Va fracassar; però de les ensopegades se n’aprèn. El meu CV a LinkedIn

reunio-del-mati-XAVIER-BERTRAL_ARAIMA20141127_0157_1

Foto: Xavier Bertral