Isaac Salvatierra

reunio-del-mati-XAVIER-BERTRAL_ARAIMA20141127_0157_1

Treballo a l’ARA des del setembre del 2010. Abans havia treballat a RAC1, El Punt i Ràdio Tiana. Sóc Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UOC. Vaig fer tres anys de Periodisme a la UAB fins que vaig deixar els estudis ‘congelats’ perquè ja no ho podia compaginar amb la meva feina a El Punt, en una de les decisions més complicades de la meva vida. No me’n penedeixo.

Fcinc és un blog sobre periodisme, innovació i noves narratives.

He explorat noves narratives amb projectes com aquest Storify sobre internet i els moviments socials, el resum interactiu dels 3 anys de l’ARA –el primer multimèdia d’aquestes característiques a Espanya– o el joc lingüístic Digue’m com parles i et diré d’on ets (explicat aquí i aquí).

Des de l’octubre del 2014, sóc cap de l’edició digital de l’ARA. Aquí podeu veure tots els nostres interactius i reportatges multimèdia.

Recentment, m’he especialitzat en periodisme de dades. El maig del 2016 vam crear Ara Data. Hem publicat històries com aquestes: Per què Catalunya cremaRevolució bici, Catalunya radar a radar, multa a multa, L’aire que ens intoxica o Noms de nadó per a pares indecisos.

RAC1 vaig ser cap d’informatius i editor de l’informatiu 14/15 durant tres anys. Vaig fer reportatges com aquest sobre Salvador Puig Antich.

Amb 19 anys vaig impulsar la creació i dirigir l’emissora municipal del meu poble. Ràdio Tiana va néixer el 1996. El 2013 vam refundar el projecte: es diu La Local i és un diari multiplataforma que integra ràdio, televisió i text. En parlo en aquest post.

L’any 2000 vaig idear una xarxa social col·laborativa de preguntes i respostes que es deia Astut.com. Va fracassar. Però dels fracassos se n’aprèn molt.

 

El meu CV a LinkedIn


Foto: Xavier Bertral